Hrady.cz
Novorománská centrální hrobka rodu Mensdorff-Pouilly, postavená poblíž sídla jejich fideikomisu v letech 1857-8. Pozoruhodná poloha za hospodářským dvorem, daná zřejmě využitím ostrohu nad potokem. Po roce 1945 zpustla, v posledních letech opravena.
© Luděk Pitter 02/2004
Graficke pismenko Hrobka se nachází asi 300 m od zámku Nečtiny v areálu hospodářského dvora a v roce 1992 byla zrekonstruovaná. Jedná se o pseudorománskou rodinnou hrobku Mensdorfů-Pouilly, která byla postavena v roce 1858. Má charakter kaple s nízkou pultovou střechou nad níž je válcová lucerna s kopulí. Uvnitř velký kamenný krucifix.
V areálu dvora si můžete prohlédnout ještě klasicistní správní budovu a u bočního vchodu dvora barokní sochy sv. Floriána a sv. Vojtěcha.