Hrady.cz
Zámek v roce 1597 nechal postavit Samuel Radešínský z Radešína. Dalším majitelem se v roce 1607 stal olomoucký biskup František z Ditrichštejna. Roku 1684 byla vyhloubena studna, zřízena domácí kaple a byly provedeny ještě další úpravy.
Graficke pismenko Radešínský statek byl po dlouhá staletí lénem žďárského kláštera. Roku 1407 se po Radešíně psal jakýsi Jan, po polovině století pak Buzek z Radešína. Původně nevelká gotická tvrz jednoduché obdélné dispozice, jejíž zbytky byly teprve nedávno rozpoznány v dnešní zámecké budově, vznikla zřejmě někdy v průběhu 15. století. Roku 1597 získal lenní statek do dědičného vlastnictví Samuel Radešínský z Radešovic, který na přelomu 16. a 17. století rozšířil tvrz na mohutnou věžovitou stavbu téměř čtvercového půdorysu. Roku 1616 již tvrz patřila olomouckému biskupu Františku z Dietrichsteina, který jej přičlenil k majetku biskupství a později zpět ke statkům ...
Pavel Zany Komárek, 18.2. 2004

tvrz přestavěná na zámek