Hrady.cz
Původně klášterní kostel voršilek, postavený v letech 1725–27 podle projektu K. I. Dientzenhofera. Po zrušení kláštera 1784 vojenské skladiště, 1861–1902 posádkový evangelický kostel, poté katolický pro důstojnickou kadetku. Po roce 1945 bez využití, velká oprava na přelomu 80. a 90. let 20. stol.
© Milan Caha 09/2008
Graficke pismenko Místo bývalo součástí kláštera voršilek a také špitálu sv. Antonína. Zajímavostí jsou obrazy uvnitř - byly sem přeneseny ze zbořeného kostela sv. Vojtěcha poblíž Prašné brány. Po pravé straně barokního kostela je objekt špitálu, vlevo najdete klášterní budovu.

historie

Stavba vznikla ve dvacátých letech 18. století. Jde o první církevní budovu Kiliána Ignáce Dienzenhofera.

Praha 1-Hradčany