Hrady.cz
Měřítkem drobný sloup se sochou Immaculaty stojící na srpku měsíce stojí zřejmě od 18. století na severní návsi (křižovatce cest do Jítravy a k rozcestí Trávník). Zřejmě se jedná o dílo místního umělce. Sloup byl nedávno opraven.
Sloup od jihozápadu
© Ivan Grisa 11/2011
Graficke pismenko Sloup stojí na východní straně severní zdislavské návsi, kterou tvoří křižovatka silnice III. třídy Jítrava - Žibřidice s místní komunikací směřující do severovýchodní části obce pod Zdislavským špičákem. Oběma cestami od zdejší železniční zastávky (po silnici nebo po zelené turistické značce) je to k němu asi 800 m.

socha, monument
    Liberecký kraj