Hrady.cz
Mlýn byl postaven ve 13. stol., r. 1400 byl v majetku johanitského konventu. Za husitských válek zabaven a prodán do soukr. majetku. V l. 1597–98 byla budova mlýna renesančně upravena. R. 1711 získán zpět johanity a vlastněn do r. 1807. Mlýn přestál povodeň r. 1890, požár r. 1938 a povodeň r. 2002.
Graficke pismenko Krásné místo u Kampy je známé především z pohledu z Karlova mostu. Obrovské mlýnské kolo klape vltavskou vodu dál a dál nehledě na to, že např. při povodních 2002 bylo téměř zcela potopeno v proudu řeky. Naopak provoz mlýnu se zastavil už roku 1936.

Velkopřevorský mlýn
    Mlýn byl postaven ve 13. stol. R. 1400 se zmiňuje již jako majetek johanitského konventu. V době husitských válek byl mlýn konventu zabaven a prodán do soukromého vlastnictví. Jedním z vlastníků (od r. 1526) byl mlynář Štěpán, po kterém se mlýnu nějakou dobu říkalo Štěpánský mlýn. V l. 1597–1598 byla budova mlýna opravena a stavebně upravena v renesančním stylu. R. 1711 mlýn získal zpět johanitský konvent. Držel ho až do r. 1807, kdy byl

mlýn
    vodní