Graficke pismenko Tato vzácně dochovaná věž a část hradební zdi bývalého malostranského opevnění budovaného v letech 1257-asi1280 není bohužel přístupná, ale prohlédnout si ji můžete. Vejděte do dvora domu 273/21 (U Hradeb) v Mostecké ulici. Po levé straně budete mít mříž, oddělující další pokračování dvora. Ta bývá otevřená. Pokud ne, zazvoňte si a pokuste se dohodnout. Když projdete, uvidíte na protilehlém konci tuto starou věž, před níž se zachoval několikametrový pás z původní fortifikace. Pokud se za mříž nedostanete, lze spatřit její vrchní okna a střechu z Maltézského náměstí od japonské ambasády. Dneska je celý objekt bývalého domu (a kina) U Hradeb ohrožen ...