Hrady.cz
Původní dřevěný lovecký zámeček nechal vystavět Ludvík Raduit de Souchez v 80. letech 17. stol. Roku 1879 nechali na jeho místě Locatelliové postavit tento bohatě zdobený historizující zámek. Dnes slouží jevišovický Nový zámek jako domov pro seniory, park však je veřejnosti přístupný.
Graficke pismenko V 80. letech 17. století vystavěl Ludvík Raduit de Souches (1608 – 1683) v zámeckém parku jižně od města malý barokní dřevěný lovecký zámek; ten dostal v r. 1879 dnešní pseudoslohovou podobu a byl nazván novým zámkem. Po přestavbě se stal sídlem hraběcího rodu Locatelliů.
Dnes je zámek majetkem Jihomoravského kraje a je v něm umístěn domov pro seniory. V jeho parku, který je veřejnosti přístupný, stojí cyklus mytologických soch L. Mattielliho z poloviny 18. století, které sem byly v r. 1879 přeneseny z louckého kláštera.
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 21.4. 2004

Znojmo  (ZN)