Hrady.cz
Barokní zámek byl postaven ve 2. pol. 18. stol. na místě starší tvrze, která byla po třicetileté válce uváděna jako pustá. Poslední stavební úpravy provedl majitel dr. Sterneck a to v l. 1926–27. V r. 1945 se zámek stal součástí státního statku.
Graficke pismenko Asi 3 km jihovýchodně od Lovosic se nachází obec Lukavec. Zámek najdete při okraji malé návsi. Nese plechovou cedulku s označením kulturní památka, jinak je však ve velmi zuboženém stavu.
Zámek byl postaven na místě někdejší tvrze ve 2. pol. 18. stol. Jedná se o jednoduchou patrovou budovu s navazujícími krátkými křídly s mansardovou střechou. Pozdně barokní zámeček s ozdobným portálem v hlavní ose. Po převratu v roce 1945 byl zkonfiskován a stal se součástí lovosického státního statku.
2.2. 2004

historie

Obec Lukavec je zaznamenána již v zakládací listině litoměřické kapituly z let 1056-1058. Okolo roku 1400 se spoluvlastníkem obce stal Jan z Vartemberka a později Kalířové ze Sulevic. Okolo roku 1480 jsou jako spolumajitelé uváděni také bratři Valentin a Mikuláš Kunešové. Právě Mikuláš Tábor Kuneš je pokládán za zakladatele místní tvrze (1543). Po třicetileté válce tvrz zpustla a až ve 2. pol. 18. stol. byl na místě tvrze postaven jednopatrový

tvrz přestavěná na zámek
     Litoměřice  (LT)