Hrady.cz
Rustlerův statek z 18. století s dobovou zemědělskou expozicí je typickým zástupcem lidové architektury Chebska a Ašska, v roce 1996 zde byla vyhlášena vesnická památková rezervace.
Doubrava
Graficke pismenko Obec Doubrava najdete cca 10 km jihovýchodně od Chebu, nejbližší vlaková zastávka Lipová u Chebu je 1 km severně od obce.
Na Chebsku můžete navštívit ještě další lokality s ukázkami typické lidové hrázděné architektury – například severovýchodně od Františkových Lázní v Novém Drahově, a dále pak třeba v Krásné, Dolních Pasekách, Skalce, Skalné, Vojtanově nebo Kopanině.
Ivka, 30.8. 2008

historie

Doubrava je vesnička s dochovanou ukázkou typické chebské architektury, která byla vyhlášena roku 1996 vesnickou památkovou rezervací. Nejstarším – a jediným veřejně přístupným – statkem je Rustlerův statek z roku 1751. Ve statku je expozice starého vesnického nářadí a vesnického vybavení.
    Veronika Vaňková, 8.8. 2008
    Menu a stránka samotná se upravuje...

WC, Restaurace, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Pronájem prostor, Samostatné prohlídky, Divoké táboření
    skanzen
    Karlovarský kraj