Hrady.cz
Tvrz vznikla asi v pol.13.st. Pravděpodobně za třicetileté války, asi roku 1639, tvrz zanikla. V letech 1822–1826 byl z rozvalin zdiva postaven zájezdní hostinec a klášterní budova s kaplí. V l.1980-1983 odhaleny základy tvrze a dvou kamenných věží.
Graficke pismenko Malá Skalice, v současnosti místní část města Česká Skalice se nachází 8 km západně od Náchoda, na břehu řeky Úpy. Asi v pol. 13. století na vyvýšenině na pravém břehu řeky vznikla tvrz, původně nazývaná Skalička, později Malá Skalice.

historie

Dochované písemné zprávy o tvrzi a osadě Malá Skalice, které se nacházejí na pravém břehu řeky Úpy, jsou značně kusé. Maloskalické zboží bylo totiž zapsáno v zemských deskách které v 16. století zničil požár. Majitelem maloskalské tvrze byl roku 1363 Nevlas ze Skalice. V průběhu 14. až 17. století byla tvrz v majetku několika vlastníků. Posledním známým byl od roku 1634 Octavio Piccolomini de Aragona. Pravděpodobně za třicetileté války, asi v

Menu a stránka samotná se upravuje...

WC, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Pronájem prostor, Svatby, Samostatné prohlídky
     Náchod  (NA)
    Česká Skalice