Hrady.cz
Zaniklá tvrz, postavená patrně ve 14. stol. R. 1390 se zmiňuje Kateřina, vdovy po Janu z Křešic. R. 1391 v majetku Ondřeje Vidláka. R. 1543 se prvně zmiňuje samotná tvrz, v té době pustá. R. 1578 byla obnovena pány z Říčan. V obd. třicetileté války byla zničena. V 18. stol. tu byla postavena sýpka.
Graficke pismenko Na vesničkou Křešice 504m nad mořem je možné nalézt napatrné terénní nerovnosti, které jsou jedinými svědky přítomnosti nevelké tvrze. V jejím bývalém areálu je postavena budova obdélníkového půdorysu ve které jsou pořádány čas od času konzerty.
24.1. 2004

Zaniklá tvrz Křešice
    Není přesně jasné, kdy a kým byla tvrz v Křešicích postavena. V písemných pramenech se zmiňuje jako majitelka tvrze roku 1390 Kateřina, vdova po Janovi z Křešic a roku 1391 vlastnil Křešice Ondřej Vidlák. Roku 1543 se prvně zmiňuje přímo samotná tvrz, v té době pustá. Roku 1578 byla tvrz obnovena pány z Říčan. V období třicetileté války však byla tvrz zničena. V 18. století byla v areálu tvrze postavena barokní sýpka, která dnes slouží

Benešov  (BN)
    Křešice