Hrady.cz
Barokní zámek by postaven kolem roku 1730 pravděpodobně architektem Jakub Auguston ml. pro hraběte Barbe von Wachsenstein. Od roku 1917 patřil zámek průmyslnické rodině Škodů. V roce 1948 zámek vyhořel a jeho opravy velmi pozměnily vzhled zámku.
vstupní průčelí
Graficke pismenko vrcholně barokní zámek postavil kolem roku 1730 pro hraběte Barbe von Wachsenstein snad známý architekt Jakub Auguston ml. V držení zámku se poté vystřídali Širndingarové, Schönbornové a od roku 1917 patřil nobilitované průmyslnické rodině Škodů. V roce 1948 zámek vyhořel, následné opravy značně pozměnily jeho vzhled
P. Vlček: Ilustrovaná encyklopedie českých zámků, Libri, Praha 1997, 22.1. 2004

Malesice, zámek
    Ves Malesice je doložena poprvé v r. 1239, kdy ji držel Zdeslav, syn Ratmírův. Některý z jejích dalších majitelů, snad nejmladší syn Děpolta ze Zbiroha Děpolt z Malesic, objevující se v pramenech v l. 1297-1321, postavil nedaleko odtud hrad Kyjov, k němuž pak Malesice patřily. Kyjovský statek se dostal r. 1365 do vlastnictví kladrubského kláštera. Obdobně jako jiné církevní statky byly pravděpodobně i Malesice s hradem Kyjovem zabrány

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy, 18.11. 2008

Plzeň-město  (PM)