Hrady.cz
Zámek byl přestavěn ze starší tvrze v l. 1726–33 pány z Deblína. Krátce po r. 1843 byli provedeny klasicistní úpravy. Po F.J. z Deblína, zavražděném r. 1784, měl panství v pronájmu a od r. 1806 v držení J.P.Flink který zde zřídil textilní továrnu.
Staré Hobzí - zámek, celkový pohled
Graficke pismenko Zhruba sedm kilometrů východně od Slavonic, jižně od Dačic a západně od Jemnice stojí na návrší nad Moravskou Dyjí obec Staré Hobzí. V centru se tyčí výrazná budova barokního zámku.
Jiří Cukr, 3.1. 2004

historie

Zámek o dvou patrech byl postaven v letech 1726 – 1733 pány z Deblína snad na místě starší renesanční stavby. V roce 1843 bylo Staré Hobzí připojeno k Jemnici a krátce nato byly na zámku provedeny drobné úpravy v klasicistním duchu. Tehdy došlo i ke zboření východního traktu, čímž zámek získal dnešní trojkřídlou dispozici s čestným dvorem. Za zámkem se nachází park, před objektem stojí barokní socha sv. Jana Nepomuckého.

Jindřichův Hradec  (JH)
    Staré Hobzí