pramen Richard
Graficke pismenko Lázně Kynžvart jsou jedny z nejvýznamnějším přírodních lázní pro léčbu nemocí dýchacích cest u dětí. V k.ú. Kynžvart jsou tři prameny mající osvědčení Ministerstva zdravotnictví České republiky o tom, že jsou přírodním léčivým zdrojem minerální vody. Pramen Richard, Nová Marie (S-4) a Nový Viktor (S-5), (427 / 2001 Sb). Kromě toho je ještě jímán pramen Helena. První písemné zmínky o pramenech pocházejí již z roku 1454. U zrodu lázní stál rod Metternichů a v roce 1822 se začaly využívat minerální prameny k léčebným účelům. Pramen Richard má příjemně osvěžující chuť. Teplota vody je 8,8°C. Jedná se o přírodní prostou kyselku ...

Karlovarský kraj
     Cheb  (CH)