Hrady.cz
Rozsáhlé vesnické panské sídlo vzniklo ve 14. stol., kdy bylo v držení pražských měšťanů Olbramoviců. Opuštěno v průběhu 16. stol.
Pozůstatky paláce a valu od severovýchodu
Zbytky tvrze (kusy zdiva a sklepy) najdeš na návrší nad místním potokem.
Mass, 21.12. 2003

turistické

Pozůstatky hradu z 14. století pobourané v roce 1996 tehdejším majitelem za účelem výstavby rodinného domu se nacházejí v obci Květnice nedaleko Prahy.
    Václav Hájek, 19.2. 2004

historie

Tvrz v obci vznikla patrně někdy v 90. letech 14. století, písemná zmínka o ní však pochází až z roku 1418. Za husitských válek se nacházel v katolických rukou Prokůpka Trčky z Kralovic, byla roku 1425 dobyt pražskými husity. V roce 1532 je tvrz (v místních pramenech vedená jako zámek) již uváděna jako pustá.
    Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezku, 21.12. 2003
    Zřícenina hradu se nachází na výrazném kamýku ve stejnojmenné obci. Vznik hradu je datován do 90. let 14. století, avšak první písemná zmínka o něm pochází z roku 1418. Za husitských válek byl v držení katolíka Prokůpka Trčky z Kralovic, což bylo důvodem k jeho obležení a následnému dobytí r. 1425 pražskými husity. Později byl hrad opraven a rychle měnil majitele. Od roku 1532 je uváděn již jako pustý. Hrad byl nejspíše bezvěžový. Na

nepatrné zbytky zdí
     Praha-východ  (PH)