Hrady.cz
Střážní hrad existoval ve 13. - poč. 14. stol. Z hradní skály (620 m) je rozhled na celé Frýdlantsko.
Vrcholová část hradní skály.
600 m n.m.
Další z výrazných vrcholů v západní části Jizerských hor.
Na tomto místě měl stávat strážní hrádek při cestě z Liberce na Frýdlansko, archeologické nálezy ukazují až do středověku. Ve skále je ještě dnes možno nalézt několik otvorů, které sloužily pro uchycení trámů dřevěné konstrukce (vyhořela). Přístup po odbočce ze zeleně značené cesty po vytesaných schůdcích. Vrchol nikdy nebyl zabezpečen zábradlím. Na vrcholovém plató jsou zbytky železného uchycení - pravděpodobně stožáru. Rozhled do západní části Jizerských hor, Frýdlantu a do Polska. Vrchol je zčásti zarostlý.