Hrady.cz
Kostel sv. Martina stojí na bývalém hřbitově. Charakterizují jej románská okna, v 15.století byl goticky přestavěn. Kostel je klenutý, jsou v něm četné náhrobky z 15-18.století. V roce1768 byl postaven hlavní oltář, pomocí majitele panství. Sochy sv.Augustina a sv.Jakuba.
Pohled směrem od zámku
© Roman Řezáč 07/2004
Graficke pismenko Chrám sv.Martina se nachází jen 100m jižně pod zámkem, s ním má také mnoho podobných architektonických znaků. Je nepřístupný, dovnitř je možné nahlédnout dveřmi, kde je mříž.

historie

Kostel stojí na bývalém hřbitově. Charakterizují jej románská okna, v 15.století byl goticky přestavěn. Kostel je klenutý, jsou v něm četné náhrobky z 15-18.století. V roce1768 byl postaven hlavní oltář, pomocí majitele panství. Sochy sv.Augustina a sv.Jakuba.

Brno-venkov  (BO)
    Rosice