Hrady.cz
Telekomunikační ocelová věž vysoká 42m s vyhlídkovou plošinou s velkým rozhledem na meandry Vltavy. Věž je ve výšce 489 m nad mořem. Otevřena 3.7. 1999
Graficke pismenko Telekomunikační ocelová věž s vyhlídkovou plošinou na Veselém vrchu u Mokrska stojí ve výšce 489m nad mořem. Její výška je 42 m. Byla postavena v roce 1999 společností Eurotel (mobilní operátor) jako základnovou stanici veřejné radiotelefonní sítě. Vyhlídková plošina se nalézá 25 metrů nad zemí a je dostupná 137 schodech. Při výborné viditelnosti jsou odsud k vidění i alpské štíty, Krkonoše nebo jihočeská Kleť a Šumava.
Rozhledna byla slavnostně otevřena 3. července 1999 za účasti mnoha osobností v čele s ministrem životního prostředí panem Milošem Kužvartem, poslancem Janem Bláhou a vedoucím kanceláře místopředsedy vlády Radovanem Kuncem. Současně s otevřením vystoupil Václav Upír Krejčí a mistr světa v cyklotrialu Josef Dressler, který vyskákal schody rozhledny na kole.
12.2. 2007

turistické

1 km od rozhledny je v Prostřední Lhotě MUZEUM KŘIŽOVNICKÝ ŠPÝCHAR, pobočka Hornického muzea Příbram, expozice ze života venkovského obyvatelstva středního Povltaví. Otevírací doba: červen až září – denně mimo pondělí: 9–17h. květen, říjen – sobota, neděle, svátky: 9–16h.
    Miroslava Šťástková, 9.6. 2008

věž