Hrady.cz
Nejstarší písemná zpráva o vsi pochází z r. 1348, kdy byl jejím majitelem Štěpán z Drslavic. Na konci 15. století koupili Drslavice Boubínští z Újezda. Za Viléma z Rožmberka došlo k přestavbě tvrze v renesanční zámek.
Drslavice (okres Prachatice) - goticko-renesanční tvrz přestavěná na sýpku a restauraci
vstupní průčelí po skončení rekonstrukce iluzivní bosáže
2003 ©Zany
Graficke pismenko V současné době není stanovena pevná doba provozu, po telefonní dohodě s majitelem prohlídka možná. Kontakt: p. Švejda, tel. 731 416 111
Vstupné dobrovolné
6.7. 2013

Drslavice
    Nejstarší písemná zpráva o vsi Drslavicích pochází z r. 1348, kdy byl jejím majitelem Štěpán z Drslavic (+1390), který připojil svou pečeť k stížnému listu proti upálení mistra Jana Husa. Na konci 15. století koupili Drslavice Boubínští z Újezda. R. 1479 se uvádějí bratři Jaroslav a Petr Boubínští. R. 1538 získal tvrz (poprvé uváděnou), dvůr a ves od Diviše Boubínského Wolf Wienar z Murau. Od tohoto majitele koupil v r. 1548 tvrz s dvorem a

Hrady,zámky,... Jižní čechy, kol. autorů., 21.2. 2011

Časová osa