Smolkov

dělostřelecká tvrz
Graficke pismenko Dělostřelecká tvrz Smolkov je součástí československého opevnění budovaného v letech 1935-1938. Tvrz se nalézá východně od Opavy, nedaleko obce Háj ve Slezsku. Tvrz Smolkov je tvořena pěti objekty: pěchotním srubem, dělostřeleckým srubem, dělostřeleckou otočnou věží, dělostřeleckou pozorovatelnou a vchodovým objektem. Během druhé světové války testovala německá armáda na tvrzi účinky protipevnostních zbraní a některé objekty nesou výrazné známky poškození. V současnosti tvrz využívá armáda České republiky a vnitřní prostory slouží jako skladiště. Přístup do nitra tvrze není povolen. Návštěvník si může prohlédnout exteriéry jednotlivých objektů, kromě objektu ...

pevnost, bunkr
     Opava  (OP)