Hrady.cz
Nežárecká brána, dříve též Linecká, pochází ze třetí čtvrtiny 15. století. Středověká brána má dva gotické a jedno renesanční patro. V 19. století byla brána opatřena hodinami. Nachází se nedaleko státního hradu/zámku, na Balbínově náměstí.
© Luděk Pitter 08/2004
Graficke pismenko Nežárecká brána (dříve též Linecká) je původní středověká (třetí čtvrtina 15. stol.) brána o dvou gotických a jednom renesančním patře. V 19. století brána opatřena hodinami. Najdete ji nedaleko státního hradu/zámku, na Balbínově náměstí - pár kroků z městského centra.

brána, opevnění
     Jindřichův Hradec  (JH)