Hrady.cz
Dnes opravený zámeček byl postaven na ostrově uprostřed rybníka, patrně v renes. době. Později byl barokně přestavěn. Kolem se nacházel sad a zahrada s okrasnými prvky. Do dnešní doby se zachovaly zbytky cihlového mostu, který je zčásti zasypaný.
Graficke pismenko Lovecký zámeček je bez dalšího jména uváděný na turistických mapách na jižním okraji Nového rybníka západně od vinařské obce Sedlec, téměř na hranici s Rakouskem, asi 5-6 km od Mikulova.
K zřícenému drobnému objektu se dostanete od silnice Sedlec - Mikulov po hrázi Nového rybníka, pak doprava po asfaltové pěšině a asi po 300 m lesní cestou, přes trať až k ruině zámečku. Krásná je cesta na kole po cyklostezce č. 41 z Mikulova k celnici a podél hranic z Rakouskem do Valtic. Pak odbočení doleva na jmenovanou lesní cestu, před příjezdem k rozcestí cyklostezek u hráze. Nový rybník je také uváděn jako hnízdiště vodních a mokřadních ptáků.

lovecký
     Břeclav  (BV)