Den boje za svobodu a demokracii
Tzv. Čínský pavilón je miniaturní pagoda osmibokého půdorysu postavena roku 1822. Původně byl vyzdoben sochami - socha číňana s deštníkem, který se ve vetru hýbal jako mlýn. V prvním patře stály další čtyři 1,5m vysoké postavy. Dnes je v havarijním stavu.
Čínský altánek si zahrál ve filmu o spisovateli Haškovi, což byla jeho poslední oprava.
12.9. 2003

turistické

Tzv. Čínský pavilón (příp. Čínský mlýn) je miniaturní pagoda osmibokého půdorysu stojící na úzké šíji návrší od roku 1822. Původně byl vyzdoben sochami - socha číňana s deštníkem, který se ve vetru hýbal jako mlýn. V prvním patře stály další čtyři 1,5m vysoké postavy. Dnes je (stejně tak jako nedaleký statek Cibulka, podle kterého dostaly okolní romantické stavby přízvisko) v havarijním stavu. Zábradlí do prvního patra téměř celé chybí, dvě do

historie

Čínský pavilon je součástí romantického vybavení parku usedlosti na Cibulce v Košířích, kterou si pro svůj pobyt v pražském exilu vybudoval roku 1817 vypovězený pasovský biskup Leopold Thun-Hohenštejn. Usedlost je v současné době v neudržovaném stavu.

Praha 5-Košíře
    Další ostatní