Hrady.cz
Dnes pouze zbytky valu a příkopu bývalého strážního hradu, který vznikl v 1. pol. 14. st. Zanikl díky husitským vojskům, kdy byl pobořen.
Celkový pohled od východu
© Roman Řezáč 12/2007
Graficke pismenko Za jižním okrajem městečka Kardašova Řečice, které leží na silnici i železniční trati spojující Jindřichův Hradec s Veselím nad Lužnicí, lze dodnes nalézt skromné pozůstatky bývalého hradu.
Jiří Cukr, 7.12. 2003

historie

V historii se s řečickým hradem setkáváme pouze jednou, a to v roce 1570. Tehdy je již připomínán jako pustý ( „pod pustou tvrzí jménem Babky“ ). První zpráva o Kardašově Řečici pochází z roku 1267, kdy se tu ještě žádné sídlo nezmiňuje. Dobu jeho vzniku lze pravděpodobně klást do první poloviny 14. století. Zánik potom zřejmě zavinila husitská vojska. Neobyvatelné sídlo nahradil později nový zámek postavený přímo ve městě. Hradní

Jindřichův Hradec  (JH)
    Kardašova Řečice