hrad Pustý Hrádek

Pustý zámek, Kašperk
Dnes již zbytky předsunutého opevnění hradu Kašperk. Postaven byl zřejmě Švamberky v 1. pol. 15. st. Sloužil jako zajištění vyvýšeniny před hradem. Původně se jednalo o dvoupodlažní stavbu s pětibokou věží.
Bašta ze severu
2003 ©Jiří Marounek
Graficke pismenko Na Puský Zámek se dostanete kamenitou strmou cestou asi 800m od hradu Kašperk. Cesta je značená a pod Pustým Zámkem je informační tabule. Je odtamtud úchvatný pohled do okolí.
Jirka Marounek, 25.8. 2003

Pustý Zámek
    Vznikl pravděpodobně až za Švamberků v 1. polovině 15. století jako zajištění vyvýšeniny před hradem. Pozor na poněkud zavádějící informace na informační tabuli, kde se nadhazuje možnost, že Pustý Zámek je předchůdce Kašperka.
    Založení
    Byl založen v 1.polovině 15.století.