Graficke pismenko Skála je chráněným přírodním výtvorem a výskytem vzácných teplomilných rostlinných společenstev. Významné je i zdejší hnízdiště výra velkého. Její východní stěna spadá strmě do hloubky bezmála 100 metrů. Z vrcholku skály je daleký výhled do líbezné krajiny středního Poohří lemované na severu Krušnými horami a z jihu vulkanickými vrchy doupovských hor. Na skálu se dostanete po značených turistických stezkách hned z několika směrů. Kousek od vodáckého tábořiště Hubertus.

pověsti

Podle pověsti upomínal na šťastnou záchranu mladé dívky, kterou pronásledoval zlý rytíř z Andělské Hory. Děvče nalezlo na skále útočiště, zatímco zloduch se z ní zřítil i se svým koněm. Od těch dob se skále říkalo Panenský skok, později pak Heřmanův kámen podle majitele kysibelského panství Heřmana Černína. Název Šemnická skála se ujal až v 19. století.

přírodní scenerie
    Karlovarský kraj