Hrady.cz
Nepatrné terénní zbytky nevelkého hrádku - val, příkopy, část základového zdiva. Vznikl snad okolo poloviny 13. st. Nedochovaly se žádné písemné zmínky.
Vlastní jádro hrádku
© Roman Řezáč 07/2004
Graficke pismenko V současné době je v okolí zaniklé vesnice vytvářena stezka s naučnými tabulemi, jedna je i na cestě pod hrádkem. Ovšem zatím je cesta k němu neznačená a hrádek je nutné hledat Cestou za tabulí nahoru do lesa a asi po 200 m kolem školky stromků vlevo mimo cestu.

historie

Hrádek se nachází severně od zaniklého komplexu středověké vesnice a tvrze Mstěnice. Obytná plošina asi 20 x 15 m je chráněna dvojicí valů a příkopů, neobvykle ve vnějším valu stála zděná budova. Hrádek je starší než tvrz Mstěnice, vznikl patrně v polovině 13.století. Za krátko jej však nahradila zmíněná tvrz a hrádek zanikl.

nepatrné zbytky zdí
     Třebíč  (TR)