Hrady.cz
Rozhledna (26 m, 598 m n. m.). Na jejím místě jako první stávala dřevěná vyměřovací věž. Poté zde r. 1887 byla postavena dřevěná osmipatrová rozhledna vysoká 26 m. Sloužila do r. 1903. R. 1905 byla slavnostně otevřena současná kamenná rozhledna s názvem Bismarckova věž (stavitel Josef Scholze).
Rozhledna Tanečnice
celkový pohled
2003 ©Hana Kubikova
Graficke pismenko Rozhledna Tanečnice u Mikulášovic je nejsevernější rozhledna v České republice 597,8 m. n. m.
Rozhledna byla postavena v roce 1905 a její výška je 26 metrů.
24.2. 2004

turistické

Tanečnice je převážně žulová hora ve výšce 597m.n.m. jihozápadně od Mikulášovic.Na vrcholku se nachází osmiboká kamenná rozhledna vysoká 26m se 137 schody.Je postavená roku 1904.Z rozhledny je pěkný výhled na CHKO Labské pískovce a na NP České Švýcarsko a Saské Švýcarsko.
    Sisi,vlastní, 2.11. 2005

věž