Hrady.cz
Barokní zámek byl postaven kolem r. 1723 Annou Dorotou z Šindingeru. Zámek má hranolovitou risalitovou věž na jižní straně, v níž se nachází kaple s freskami plzeňského malíře Fr. J. Luxe. Dnes je zámek v soukromém vlastnictví a není přístupný.
Štěnovický zámek
2003 ©Luděk Pitter
Graficke pismenko Projíždíme-li obci Štěnovice ve směru od Útušic na Losinou, otevře se nám vlevo při přejíždění mostu přes řeku Úhlavu pohled na nově zrekonstruovaný zámek. Další dominantu obce tvoří kostel sv. Prokopa s klášterem. Při okraji obce je dosud zachován val po bývalé tvrzi.
Štěnovický barokní zámek byl postaven asi v roce 1723. Jedná se o jednopatrovou stavbu s věží. Před zámkem jsou umístěny sochy sv. Floriana, sv. Josefa a sv. Iva. Zámek je v současné době v soukromém vlastnictví a nepřístupný.

Plzeň-jih  (PJ)
    Štěnovice