Hrady.cz
Raně barokní kostel Jména Panny Marie byl postaven pravděpodobně v roce 1637. Roku 1737 byla přestavěna loď kostela a postavena věž. Původně šlo o filiální kostel farnosti Petrovice, od roku 1857 samostatná farnost.
Graficke pismenko Město najdete pár km od Sušice, kousek od zřícenin Velhartice či Kašovice a asi 2km prudkým stoupáním od zámku Mokrosuky. V lese na úbočí kopce nad ní se line kalvárie až ke kapličce s pramenem.
V obci je koupaliště napájené místním potůčkem, dále muzeum historie hornictví v královském městě Hory Matky Boží, historie města, výminkářská světnička, lidová kultura. Muzeum se nachází na náměstí. Zde je též původně barokní jednolodní kostel Jména P. Marie postavený r. 1637. V lesích na sever od vsi stopy důlní činnosti.

historie

Bývalé hornické městečko (1520 až 1541). Později proslulo výrobou obuvi. Do roku 1907 zde byl i pivovar. Kaple z r.1843 na návrší Kalvárie stojí v místech kříže,u něhož se modlili havíři. Jednolodní kostel Jména P. Marie byl postaven r. 1637.

Klatovy  ( KT)
    Hory Matky Boží