Hrady.cz
Lovecký zámeček vybudován na konci 80. let 19. stol. knížetem Jeronýmem Colloredo-Mannsfeldem v duchu doznívajícího romantismu. Ve 30. letech 20. stol. hostil prezidenza T. G. Masaryka a později i Edvarda Beneše. Udržován ve velmi dobrém stavu.
Graficke pismenko Po zrušení vojenského újezdu počátkem r. 2016 a vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Brdy je přístup k zámečku možný po modré značce vyznačené ze Strašic. Je v něm plánováno vytvoření informačního centra.
Mass, 13.7. 2003

historie

Lovecký zámeček poblíž soutoku Třítrubeckého (dříve Černého) a Padrťského potoka (Klabavy) byl vybudován na konci 80. let 19. století majitelem této části Brd, knížetem Jeronýmem Colloredo-Mannsfeldem, majitelem panství Dobříš a Zbiroh. K jižní centrální stavbě se zděným přízemím a roubeným patrem zakončené strmou sedlovou střechou je připojeno pomocí roubeného loubí několik hospodářských budov, vytvářejících tak víceméně uzavřený dvůr. Stavbu

Rokycany  (RO)
    Strašice