Hrady.cz
Telekomunikační stožár s vyhlídkovou plošinou Slabošovka (35 m, 624 m n. m.) byl postaven r. 2002. Rozhledna měla původně stát na nejvyšším vrchu Slepičích hor Kohout; stavba tam však nebyla povolena. Vlastníkem společnost T-mobile. Vyhlídková plošina je ve výšce 24 m.
Slabošovka - rozhledna
Graficke pismenko Jedna z novějších českých rozhleden stojí na vrchu Slabošovka zhruba kilometr západně od obce Besednice mezi Trhovými Sviny a Kaplicí. K rozhledně vede pouze jedna cesta. Z náměstí v Besednici je třeba vyrazit po zelené značce, která na konci obce u kříže pokračuje rovně. K rozhledně, jejíž silueta již dominuje nedalekému lesíku, je třeba odbočit vpravo na polní cestu.
Jiří Cukr, 12.7. 2003

historie

Vrch Slabošovka je vysoký 624 metry, což je téměř o 250 méně než hora Kohout ve Slepičích horách. Právě Kohout, na kterém již dříve rozhledna stávala, se měl stát útočištěm zamýšlené vyhlídkové stavby, o níž obec Besednice dlouhodobě usilovala. Výstavba rozhledny na nejvyšší hoře Slepičích hor však nebyla povolena. Besednice ovšem obdržela žádost o zřízení telekomunikační věže, se kterou souhlasila za podmínky, že na vrcholu bude zpřístupněn

věž
    rozhledna