Hrady.cz
Dělostřelecká tvrz Bouda, dnes největší muzeum československého opevnění, byla součástí pevnostního systému budovaného v letech 1935-38.
celkový pohled na vstupní srub dělostřelecké tvrze Bouda
© Jan P. Štěpánek 10/2008
Graficke pismenko Jedno z kultovních míst místo jednak pro obdivovatele čs. předválečného opevnění ale i pro běžné turisty. Chodby obrovské tvrze táhnoucí se 1,7 km v hlubině pod desítkami metrů skalnatého kopce osloví doopravdy každého. Prohlídka je fyzicky i časově náročnější (doporučuji turistické boty). K místu vedou turistické značky od zastávek vlaku (Těchonín, Lichkov), ale lze jít i z města Králíky.
Mass, 12.7. 2003

popis

Bouda přístupná od května do září každý den (včetně pondělí), v říjnu pouze o víkendech a ve státní svátek. V květnu, červnu, září a říjnu je otevřeno od 11.00 do 15.00 hodin. V červenci a srpnu je otevřeno od 11.00 do 16.00 hodin. V průběhu sezóny je na tvrzi trvale přítomen správce (telefon 777 647 114, v případě nepřítomnosti je možné využít i záznamovou schránku). U správce je možno objednat hromadné zájezdy a případně dohodnout návštěvu

pevnost, bunkr
    Pardubický kraj