Hrady.cz
Věž vznikla v roce 1933. Po zasažení bleskem v roce 1953 vyhořela. Opravena a znovu zpřístupněna v roce 1996. Zasklená vyhlídková plošina se nachází ve výšce 24 m a je přístupná po zdolání 133 schodů.
Háj u Šumperka
2003 ©Martin KLIMÁNEK
Rozhledna stojí na stejnojmenném vrcholu (631 m n.m.), asi 2 km západně od Šumperka. Přístup je možný po turistickém značení KČT.
24.2. 2004

Rozhledna na Háji u Šumperka
    Podnět k výstavbě první rozhledny na Háji dal v meziválečné době šumperský odbor Klubu československých turistů spolu s vojáky místní posádky. Přípravné práce začaly v roce 1933, v roce 1934 byla slavnostně otevřena rozhledna, která nesla jméno Štefánikova. Za války byla rozhledna v rukou německých vojsk, veřejnosti nebyla přístupná, ke konci války sloužila jako protiletecká pozorovatelna. Po válce převzal objekt Klub československých turistů,

Informační tabule na rozhledně, přepsal Martin KLIMÁNEK, 1.7. 2003

věž