Hrady.cz
Zříceniny hradu. Poprvé se připomíná k r. 1369. Nalezená keramika však dokládá jeho existenci již ve 13. stol. R. 1441 dobýván Tábority. Zanikl na přelomu 15. a 16. stol., r. 1541 se uvádí poprvé jako "zámek pustý".
Severovýchodní budova
Na hrad, který je na skalnatém hřbetu, je možné dojít z Radíče po modré turistické asi 5,5 km. Většina cesty vede lesem kolem potoka Mastníku.
28.5. 2002

historie

V písemných pramenech se Kozí Hřbet poprvé připomíná k roku 1369. Keramika nalezená při povrchovém průzkumu však dokládá jeho existenci již ve 13. století. Od roku 1392 až do doby po roce 1475 byli majiteli hradu Břekovcové. Zanikl koncem 15. či na počátku 16. století a roku 1541 se uvádí jako "zámek pustý". Do hradního jádra se vcházelo z nevelkého předhradí po mostě přes příkop věžovitou branou, vysunutou do příkopu. Druhá brána se nacházela

Příbram  (PB)