Hrady.cz
Původně barokní zámek ze 17. stol., přestavěn v letech 1855–1858 do novogotické podoby. R. 1964 zámek vyhořel.
© Luděk Pitter 02/2004
Graficke pismenko Zámek Nečtiny se nalézá v obci Nečtiny. Na kopci nad ním se nachází zříceniny hradu Preitenštejna.
V současné době patří zámek pod Západočeskou univerzitu v Plzni. Volně přístupný je pouze zámecký park.
Zámek má dnes pozoruhodnou novogotickou podobu, kterou získal v letech 1855 - 1856.
21.5. 2003

Přístupnost
    Zámek je přístupny pouze zvenčí. Projít se dá od Preitenstejnu po hrázi rybníka kolem zbytků mlýna, či normálně klasicky hlavním vstupem.
    Jan Pospisil , 12.10. 2013
    Od 5.5.2016 má zámek vlastní turistickou vizitku.
    Hana Menclová , 20.5. 2016

historie

V roce 1537 získal Nečtiny Kašpar Pluh, který však stál v čele odboje proti Ferdinandu I a po prohře musel uprchnout. Majetek mu byl zkonfiskován v roce 1547 a Nečtiny byly vypáleny. V roce 1549 nechal Ferdinand I. zapsat Nečtiny jako majetek Floriánu Gryspekovi z Gryspachu. V té době byl pod hradem vystavěn jednoduchý renesanční zámeček a založen rybník. V místě vznikla osada Nové Městečko. V polovině 17. stol. se panství ujal Adam Václav

Od 5.5.2016 prohlídka zámecké kaple a expozice o historii zámku.
    Hana Menclová , 30.8. 2016

Pronájem prostor, Ubytování, Úschovna kol, Rezervace, Suvenýry, Parkoviště, Občerstvení, Rodiny s dětmi, WC, Svatby
    tvrz přestavěná na zámek
     Plzeň-sever  (PS)