Hrady.cz
Rozhledna (18,2 m, 504 m n. m.) postavena Klubem českých turistů r. 1900 (projekt ing. J. Kubeš). R. 1924 přistavěna turistická chata. Po 2. světové válce objekt uzavřen a využíván pro vojenské účely. R. 1991 rozhledna zpřístupněna a navrácena KČT. Nyní v soukr. vlastnictví spol. GES-Electronics.
Telekomunikační věž a stará rozhlena
Graficke pismenko Rozhledna z roku 1900 ke které byla přistavěna klubem českých turistů chata v roce 1925 je dnes nepřístupná. V její bezprostřední blízkosti se tyčí mnohonásobné vyšší televizní a komunikanční věž.
19.5. 2003

historie

Plány na stavbu dřevěné rozhledny na vrcholu kopce Krkavec (504 m n. m.) existovaly již r. 1893. Začátkem r. 1900 se v Klubu českých turistů definitivně rozhodlo o stavbě zděné rozhledny. Ta byla postavena ještě toho roku a slavnostně byla otevřena na jaře r. 1901. Pojmenována byla po prof. Janu Simlovi, jednom ze zakladatelů plzeňského KČT. Rozhlednu navrhl ing. J. Kubeš. Rozhledna stojící na osmibokém podstavci má vyhlídkový ochoz ve výšce 16

věž
    rozhledna