Hrady.cz
Zámek postaven v roce 1574 Jindřichem z Wartenberka. Od poloviny 17. stol. až do roku 1926 v majetku Maltézských rytířů.
Hlavní budova od jihovýchodu
© Ivan Grisa 05/2009
V Horní Libchavě stojí za shlédnutí architektonicky poměrně zajímavý zámek, který ovšem není přístupný a tak budete muset natahovat krky přes plot.
13.5. 2003

turistické

Zámek patří v současné době obci Horní Libchava, která ho začala opravovat. Tempo oprav je úměrné možnostem obce.
    Ivan Grisa , 25.5. 2009

Přístupnost
    Zámek je přístupný, je třeba se den předem domluvit na tel. 774/355372 - Jiří Seliger (Kocour)
    Jan Pospisil , 13.12. 2014

historie

Obec Horní Libchava se táhne podél potoka kdysi zvaného Libchava a pokračuje další obcí již od středověku odlišenou jako Dolní Libchava. Mezi oběma vesnicemi stojí na jihovýchodním okraji Horní Libchavy zámek, kdysi sídlo samostatného dominia. V nejstarších dobách, dříve než vzniklo hornolibchavské panství, tvořilo toto území součást zboží klinštejnského. Původní název obce, připomínané poprvé v r. 1352 a vyskytující se vedle nového pojmenování

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 25.1. 2006