Hrady.cz
Zaniklý nevelký hrad pravděpodobně pochází z 2. pol. 13 st., Snad byl nejstarším sídlem majitelů Neznášova, po silném požáru hrad zanikl a jeho nástupcem se stal sousední Rotemberk. Dodnes se dochoval val a příkop.
Pohled na čelo hradu přes příkop
Graficke pismenko Ostroh nad levým břehem Hustířanky se nazývá Vražba.
V roce 1978 zde byl proveden archeologický průzkum a odkryto tvrziště z dřevěných trámů.Dle zbytků keramiky vznikla tvrz asi ve 2. pol. 13. stol. a zničena byla v době braniborského vpádu po roce 1278 nebo po vymření Přemyslovců po r. 1306.
Snad byla nejstarším sídlem majitelů Neznášova a po jejím zániku převzal tuto úlohu Rotemberk (1km severněji)
Do dnešních dnů se dochoval široký val (až 15m) a příkop hluboký místy 7-8m a široký cca 15m.
Markéta Maierová,Tomáš Šimůnek(SPZHK), čerpáno z:Hrady, zámky a tvrze v Čechách,na Moravě a ve Slezsku (díl VI.), 6.1. 2004

historie

Zaniklý hrad stával na ostrožnovitém výběžku návrší severně od vsi Habřina. Hrad to byl nevelký, vnitřní plocha je oválná, jednodílní dispozice o rozměru 31x18 m. Na ploše se ve středu severní strany nachází prohlubeň, patrně po nějakém výkopu hledačů pokladu. Ve východní části je vyvýšenina. Fortifikaci tvoří mohutný příkop s masivním valem. Přístup byl pravděpodobně na severovýchodní straně, kde je val rozšířený a opevnění je zde zesíleno o

Jan Švejkar, zdroj:Jan Švejkar, zdroj: Durdík, T., Ilustrovaná encyklopedie českých hradů, s. 607, 2009; Musil, F.,Úvod do kastelologie, s.275, 2006 , 12.11. 2009

nepatrné zbytky zdí
     Hradec Králové  (HK)