Hrady.cz
Rozhledna 787 m n. m., postavena r. 1912 (arch. R. Hemmrich). Rozhl. je 21 m vysoká. Původně zde stála dřevěná rozhledna vystavěná r. 1889 Německým horským spolkem pro Jizer. hory, vyhořela r. 1912. Pod rozhlednou turist. chata s hospodou z r. 1892.
Kamenná rozhledna Bramberk
Graficke pismenko Kamenná rozhledna 787 m. n m. z roku 1912. Pod rozhlednou se krčí turistická chata s hospodou z roku 1892. K chatě se dá dojet autem a v Hospůdce se dá příjemné občerstvit. Klíč od rozhledny je na baru v hospodě.
19.10. 2003

turistické

Rozhledna i přilehlé pozemky v soukromém vlastnictví (majitel nerudný, bydlí hned v chatě u rozhledny). Cedule zákaz vstupu cca 30 m všude kolem rozhledny (r. 2009). Chalupa s hospodou (cca 200 m) nicméně funguje, nabízí i ubytování.

věž
    rozhledna