rozhledna Černá Studnice

Horní Černá Studnice
Kamenná rozhledna, 869 m n. m., 26 m. Na vyhlídku byla upravena 50 m vzdálená vrcholová skála již r. 1885. Kamenná věž postavena r. 1905 společně s turistickou chatou (arch. R. Hemmrich) Horským spolkem pro Jablonec a okolí.
Graficke pismenko Jedna z krásných kamenných rozhleden Jizerských hor. Pokud jedete autem, nechte ho dole na pakovišti a projděte se po malé silničce až na rozhlednu, kde budete odměněni úžasným výhledem a až se nabažíte, v hospůdce pod věží se můžete občerstvit.
12.10. 2003

turistické

Otevírací doba (za příznivého počasí) po–ne 9:00–22:00 hod. Info v restauraci pod rozhlednou, která je otevřena celoročně. Vstupné: 20 Kč, děti do 15ti let zdarma.
    2.5. 2009

SS jednotky na Černé studnici
    V období 2. světové války se zde na Černé Studnici uskutečnily nějaké srazy SS oficírů, aby projednávali věci kolem rychnovského koncentračního tábora. Sjížděli se tu dvakrát do roka.
    geba, jablonecký archiv, 3.6. 2004

věž