Hrady.cz
Barokní Kaple Navštívení Panny Marie (tzv. Kunštátská kaple), zřízena v letech 1670 - 1671. Přestavena a nově upravena v letech 1831 a 1869. Tvarem je kruhová, střecha kuželová kryta šindelem. Uvnitř kaple je umístěna kamenná sochu Piety z r. 1671.
Pohled od turistické stezky
Graficke pismenko Kunštátská kaple stojí na hřebeni Orlických hor, nad částí obce Kunštát. Kaple byla postavená v roce 1671 dřevorubci, kteří zde těžili dřevo pro doly v Kutné Hoře.
rodo chrozit , 22.6. 2011

historie

Kaple Navštívení Panny Marie (tzv. Kunštátská kaple) je původně barokní, zřízena v letech 1670 - 1671. Přestavena a nově upravena v letech 1831 a 1869. Tvarem je kruhová, střecha kuželová. Uvnitře kaple můžeme vidět kamennou sochu Piety z r. 1671.
    rodo chrozit - podle UPČ E. Pocheho, 22.6. 2011

Navštívení Panny Marie