Původně malý hrad ze 14. stol, přestavěn kolem r. 1570 v renesanční zámeček. Dnes je zpustlý.
Graficke pismenko Zbytek hradu ze 14. století (zachované sklepení) na pískovcové vyvýšenině. Přestavěn kolem roku 1570 v renesanční zámeček (neudržovaný) uvnitř ohrazené obory s několika památnými duby (největší s obvodem kmene přes 8 m) a s mufloní a vysokou zvěří.
Nejlépe se hledá od silnice z Holan do Dřevčic - bohužel leží uprostřed uzavřené obory - podle KČT je přístupný v době akce "Holanské jaro". V oboře se volně pasou kozy.
mapa 1:50 tis KČT č. 15, 26.4. 2003

Vřísek - Vítkovec, Žižkenberg, Žižkova hora
    Jméno renesančního loveckého zámku bylo nedávno rozpoznáno J. Panáčkem a F. Gabrielem jako Vítkovec. Takto se poprvé uvádí r.1546, naposledy pak r. 1575. V roce 1594 je již zván Žižkenberg resp. Schischkenschloss. Jméno Vřísek poprvé mylně použil pro tuto lokalitu r. 1845 F. A. Heber, který ho spojoval s existencí staršího hradu v těchto místech. Hrad Vřísek se však nachází na katastru obce Drchlava. Ale i A. Sedláček tuto chybnou lokalizaci

Michal Merkl (2005) lit.např. F.Gabriel, J.Panáček CB 4 1994, Hrady okresu Česká Lípa (2000), 23.8. 2005