Hrady.cz
Betonová rozhledna, 521 m.n.m. Stojí na místě vyhlídkového Ripkova altánu. Poblíž stávala ještě dřevěná Rohrerova rozhledna (obé zaniklo za 2. svět. války). V l. 1959-61 vystavěna členy Sokola v Lelekovicích rozhledna nová (arch. M. Korvas).
Babí lom
Graficke pismenko Do druhé světové války bývala na Babím lomu na jeho nejvyšší části dřevěná rozhledna, která v jejím průběhu zanikla. Teprve v roce 1958 se začalo uvažovat o stavbě nové betonové rozhledny na jižním vrcholu, kde kdysi stával dřevěný altán. Dokončení a slavnostní otevření 15. metrové věže podle návrhu architekta Mojmíra Korvase bylo symbolicky 15.5.1961.
22.4. 2004

BABÍ LOM – ve středu zájmu turistů od 19. století
    V roce 1980 byl Babí lom vyhlášen za chráněný přírodní výtvor o ploše 12 hektarů. Chráněny jsou přirozené lesní porosty na skalním hřebenu z devonských slepenců. Vyhlídkové a turisticky vyhledávané místo s krajinářským významem. Pro turistiku byl objeven koncem 19. stol. Turisty a horolezci z brněnského odboru Rakouského turistického klubu (ÖTC) – sloužil jim jako cvičné skály. Na hřebeni postavili dva vyhlídkové dřevěné můstky (Rohrerwarte a

Podle Turistického průvodce ČSFR, sv. 40 – Okolí Brna. Moravský kras (1991), 20.4. 2009

„Rohrerwarte“ - ROHREROVA VYHLÍDKA - „Stará rozhledna“
    Asi kilometr severně od současné vyhlídkové věže se nachází zbytky druhé rozhledny Rohrerwarte. O turistickou přístupnost Babího lomu se už v 60. letech 19. stol. postaral tehdejší brněnský starosta Ch. d´Elvert který zde nechal vybudovat pohodlné lesní cesty. O dvacet let později kolem roku 1882 brněnská sekce Rakouského turistického klubu postavila na Babím lomě dvě rozhledny. Jednu v místech dnešní betonové rozhledny a druhá stála na