Hrady.cz
Kamenná 12 m vysoká rozhledna na vrchu Děd u Berouna, postavená za 5 měsíců v roce 1893, byla první rozhlednou Klubu českých turistů. Na ochoz volně přístupné vyhlídkové plošiny vede 56 schodů.
rozhledna Děd
Rozhledna Děd v červnu (9.6.2009)
Graficke pismenko Rozhledna na vrchu Děd u Berouna je vysoká 12 m. Stavba byla zahájena položením základního kamene dne 1. 5. 1893 a její otevření bylo už za pět měsíců dne 17.10.1893.
Dnes je rozhledna utopena mezi okolními stromy a kromě jednoho průseku není mnoho vidět. Stavba je to pěkná a na nedalekém malém ohništi si můžete opéci buřtíky.
20.4. 2003

turistické

Rozhledna na Dědu byla první rozhlednou, kterou v roce 1893 postavil Klub českých turistů. Na ochoz volně přístupné vyhlídkové plošiny vede 56 schodů, k rozhledně se dá dostat po několika značených cestách.

věž
    rozhledna