Hrady.cz
Zachovalá rozhledna z roku 1895. V roce 1908 k ní přistaven horský hotel. V posledních letech doznal objekt i změn pro potřeby telekomunikací.
Plešivec - červenc 2005
Graficke pismenko Rozhledna se nachází v Krušných horách na vrcholu Plešivce, s nadmořskou výšku 1028 m n. m. Z jejího ochozu je nádherný rozhled na okolní vrcholky Krušných hor, Slavkovský les, Doupovské hory, a také Dyleň v Českém lese. Je vidět nejvyšší hora Krušných hor Klínovec 1244 m i nejvyšší vrchol na německé straně Fichtelberg 1214 m, jako na dlani máte Jáchymov, Karlovy Vary a daleké okolí. Na vrchol Plešivce, až na parkoviště k horskému hotelu, se dostanete autem po asfaltové cestě, odbočkou ze spojnice Abertamy - Boží Dar. Vrchol také protínají žlutě, modře a zeleně značené turistické stezky z Abertam, Pstruží, Merklína, Božího Daru ...
27.3. 2003

Rozhledna na Plešivci
    O vybudování šestnáctimetrové dřevěné rozhledny na vrcholu Plešivce se zasloužil po pěti letech shánění peněz Spolek přátel přírody z Abertam. Stavbu provedla firma Kutschka a Glaser a slavnostně otevřela 4. srpna 1895. V roce 1908 k ní byl přistaven horský hotel. Dnešní vzhled objektu již není původní, např. prosklení oken jídelny se znaky horských měst Krušnohoří, jsou dnes instalována ve vitrínách na zdech jídelny. V posledních letech doznal

27.3. 2003

Vlčinec
    Asi 3 km jižním směrem se nachází tajemný vrch Vlčinec, kde kdysi stála osada zvaná Wölfling (dnes lovecká chata Velflík), kde jsou podle pověsti ukryty obrovské poklady. Také se tady občas zjevují Bílá a Černá paní a různé nestvůry včetně samotného ďábla.

věž
    rozhledna