Hrady.cz
Tvrz z roku 1391. Dobyta při česko-uherských válkách. Poté renesančně přestavěna. Dnes využívána pro kulturní účely.
Západní křídlo
2003 ©Luděk Pitter
Graficke pismenko Hluk, město ležící nedaleko Uherského Hradiště, je dnes znám spíše tradičními „Dolňáckými slavnostmi“ s jízdou králů. Je to jedna z nejstarších osad zmiňovaná i v Kosmově kronice.
Uprostřed města stojí goticko-renesanční tvrz, která je v některých materiálech uváděna jako Šarovcova vodní tvrz. Tvrz je dnes využívána pro kulturní účely města.
16.8. 2003

Historie a současnost
    První písemná zmínka o hlucké tvrzi pochází z roku 1303, kdy je tvrz popisována jako dřevěná budova ležící na pravém břehu říčky Okluky. Z této dřevěné stavby se později stává zděná tvrz. Roku 1460 ji získávají páni ze Zástřízl a po nich tvrz přejímají páni z Kunovic, vlastníci mnohých sídel na Slovácku. Posledními šlechtickými majiteli byli Liechtensteinové, kterým hlucká tvrz patřila od roku 1625 až do 20. let minulého století. Poté získala

Pavel Lasztovicza , 23.12. 2016

Zlínský kraj