skalní útvary

Zámeček, Velké a Malé Hradisko
Jeden z výchozích bodů do PP Maštale, v místě několik pískovcových skalních útvarů. Nejzajímavější je Zámeček se zbytky pískovcové stavby, dále útvar Velké Hradisko a menší Malé Hradisko. Zde měl údajně sídlit bájný vladyka Pech.
Pohled na Zámeček
Graficke pismenko Obec Budislav, nedaleko Litomyšle je jedním z výchozích turistických bodů do PR Maštale. Odtud vede červená tur. značka do skalního měta, stejně tak zde najdeme cyklostezky a naučnou stezku. Kromě novodobého kostela Boží láska najdeme v obci několik skalních pískovcových útvarů, soustavu rybníků, mnoho rekreačních objektů, pro turisty infocentrum, možnosti ubytování a záchytné parkoviště. Zámeček - jedná se o pískovcový skalní útvar s pozůstatky vytesané stavby, v těsném sousedství kostela Boží láska. Nejedná se však o zbytky zámecké stavby, ale jen o zbytky prostého obydlí, vytesaného v pískovci. Část místa je odtěžena. Malé Hradisko - ...
Rozehnal Ivo - zdroj infotabule v místě, 11.8. 2018

přírodní scenerie