Hrady.cz
Dominantou obce je kaple sv. Cyrila a Metoděje. Postavena v roce 1886. Obdélníkový půdorys, 7 m vysoká zvonice. Dva zvony byly rekvírovány roku 1917. Nový zvon od roku 1922. V roce 1947 posvěceny dva nové zvony.
Kaple sv. Cyrila a Metoděje v Ludíkově
© Pavel Vítek 05/2018
Graficke pismenko Ludíkov leží 7 km jihovýchodně od Boskovic a 12 km severovýchodně od Blanska. Kapli sv. Cyrila a Metoděje najdeme v centru obce na jižní straně návsi.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1505. Hlavní dominantou obce je kaple sv. Cyrila a Metoděje, postavená podle návrhu stavitele Františka Steigona v roce 1886. Jde o stavbu obdélníkového půdorysu o rozměrech 6,5 x 4,2 m. Nad kaplí je umístěna 7 m vysoká zvonice. Výška kaple se zvonicí je 10 m. Ve zvonici byly umístěny zvony sv. Florián a druhý z roku 1887 s nápisem "Svatý Cyrile a Metoději orodujte za nás!". V roce 1917 byly zvony