Hrady.cz
Areál bývalé myslivny tvoří již jen torza přízemních budov. Jednalo se o klasicistní stavby z počátku 19. století. Bývalá myslivna je velmi zpustlá a pomalu zarůstá křovinami. Budovy se mění ve zříceninu.
Bývalá myslivna u bažantnice v Hoříně
© Pavel Vítek 07/2018
Graficke pismenko Obec Hořín najdeme nedaleko od města Mělník, na levém břehu Labe. Z centra Mělníka na hořínskou náves je to asi 1,5 km přes starý silniční most. Bývalou myslivnu, která stála u bývalé bažantnice, najdeme po pravé straně silnice vedoucí z Mělníka na Slaný, proti odbočce do Hořína.

popis

Areál bývalé myslivny tvoří již jen torza přízemních budov. Střední vstupní část je převýšená s předsíní. Zde bývaly otevřené arkády, které kryla valbová střecha. Za touto budovou stálo přízemní hospodářské trojkřídlé stavení. Areál uzavírala ohradní zeď s bránou. Jednalo se o klasicistní stavby z počátku 19. století. V současné době není bývalá myslivna využívána. Je velmi zpustlá a pomalu zarůstá křovinami. Budovy se mění ve zříceninu. A

Mělník  (ME)
    Hořín